College Creek

Mitt første innlegg fra USA. Etter en lang flytur med to mellomlandinger landet jeg på verdens minste flyplass fredag 14. august i Arcata, California. Skolen starter ikke før neste mandag. Derfor er jeg helt alene i leiligheten - foreløpig frem til tirsdag. Jeg har funnet meg raskt til rette og skaffet meg amerikansk mobilnummer allerede på lørdag. Jeg har også vært downtown i Arcata og sett, handlet mat, blitt kjent med campusområdet og så vidt vært innom Redwoods-skogen bak skolen. Det er så vakkert her. Akkurat som jeg leste og forestilte meg med skogen bak skolen og stranden nedenfor sentrum. Det "eneste" stedet jeg ennå ikke har besøkt er stranden. 

Det er en veldig liten by - noe jeg liker. De lokale kaller Arcata for en gå-by fordi avstanden mellom steder ikke er så stor. Byen er mest kjent for sine familiebedrifter. Skal du i kjente butikkjeder må du til Eureka - i hvert fall ut av Arcata sentrum. 

Ankomstdagen (fredag) følte jeg skoleområdet virket så stort. I dag, søndag, føler jeg meg mer kjent og skolen virker ikke like stor til trots for at den er det sammenlignet med Norge. Jeg liker å kalle campus for en liten by i seg selv. Det er mange trapper her. En jeg hang med på lørdag spurte om jeg visste hva skolen het da vi kom tilbake fra byturen. Forkortelsen er HSU, så jeg svarte Humboldt med et spørsmålstegn på slutten, fordi spørsmålet var så dumt. Da sa han: Nei, det er ikke riktig. Svaret var "Hills and Stairs University". Fikk meg en god latter!

Den største forskjellen så langt er høfligheten til amerikanerne. Uansett hvor jeg rører meg, så lenge jeg er utenfor leiligheten, så hilser folk. Det er så uvant og jeg føler meg nesten frekk fordi det ikke normalt for meg. Jeg blir like sjokkert hver gang, men det er sååå hyggelig. Ikke alle hilser så klart, men flertallet. Sammenlignet med i Norge, så føler jeg meg synlig og velkommen ute blant folk. 

Jeg har allerede mye å dele på bloggen. Mange tanker og inntrykk suser rundt i hodet mitt. Skal heller prøve å blogge oftere eller tematisk fremover.

Nå er det solnedgang og kveld her, så god morgen alle nordmenn!Kun mobilbilder så langt. Har med kameraet, så kvaliteten vil bli bedre med tiden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits