Føler meg som et romvesen

Amerikanerne er ikke de som vet mest om Norge. Flere tror vi ikke har vårt eget språk, men engelsk som morsmål. Andre har hørt om de flotte fjordene og Magnus Carlsen. 

Kort sagt så elsker jeg alt her. Jeg stortrives og har ikke hatt hjemlengsel én eneste gang enda. Ikke at jeg er typen til det heller, men jeg føler meg hjemme her og finner meg raskt til rette. Det er akkurat som jeg forestilte meg og vel så det. Det er fortsatt surrealistisk at jeg er her.

I dag gikk jeg for første gang på butikken alene. Det er som en egen verden. Det så klart uvant at de selger alkohol i butikken, men de selger så mye annet rart også. At brødet ikke skulle stå opp til standarden min var jeg forberedt på før jeg kom. Visste du at amerikanerne har sukker i alle brødene sine? Helt utrolig. Alle vanlig matprodukter er også annerledes. Nesten alt har sukker og en overdrevet mengde karbohydrater i seg. Jeg er blondinen som leser bak på alle etiketter og ser ut som jeg har landet fra en annen planet. 

I dag fant jeg faktisk en grovere type av Wasa knekkebrød. Hurra! Ikke de jeg skulle ønske at de hadde, men bedre enn ingen knekkebrød og kun hvitt brød med sukker. 

Vi i Norge er vant med å bruke plastposer i søppelkassene våre, mens her må jeg kjøpe søppelposer i butikken. Du kan til og med velge om du vil ha lavendel- eller sitruslukt på de! Amerikanere er utrolige. Det virker lettere å leve her, fordi det er så mange småting vi gjør som de aldri en gang har tenkt på. Hvorfor har de ikke ostehøvel for eksempel? Og kjøkkenklut har de ikke engang hørt om. Flere eksempler vil komme med tiden. Bare det at de bor hjemme og blir pleiet som babyer til de blir fulgt til college av foreldrene sine er merkelig for meg. Å begynne på college er visst deres første voksne skritt i livet. Mange synes til og med det er dyrt med matvarer fordi de ikke er vant med å handle og styre økonomien selv. Jeg føler meg over gjennomsnittet selvstendig her jeg sitter - og jeg er stolt av det. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits